Voor haar volgende activiteit op donderdag 4 december nodigt Campinia Academica Joachim Pohlmann uit.

De lezing gaat door in HET WIJNHUIS, Stationsstraat 56 te 2440 Geel en begint om 20 uur.

Joachim Pohlmann werd op 16 januari 1981 geboren in het Kempische Postel, toen een dorpje met 210 inwoners, waar hij ook opgroeide. Hij liep school in het Sint-Jan Berchmanscollege te Mol en behaalde daarna aan de KU Leuven licenties in de Politieke Wetenschappen en in de Sociale en Culturele Antropologie. Daar maakte hij ook kennis met Bart De Wever, toen een jonge Volksunie-militant en volgde hem naar de N-VA.  

Hij werd achtereenvolgens stafmedewerker van de N-VA voor de campagne van 2007, universitair fractiemedewerker voor de N-VA in de Kamer van Volksvertegenwoordigers en hij werkte ook op de studiedienst van de partij. Hij is een nauw medewerker van Bart de Wever, tevens diens woordvoerder en ook officieel woordvoerder van N-VA.  

In 2012 publiceerde hij de roman ‘Altijd iets’ en een tweede boek is in voorbereiding. Ook heeft hij een column in ‘De Morgen’.

Tijdens zijn lezing zal Joachim Pohlmann het uiteraard hebben over politiek. Maar dan wel politiek gezien van achter de schermen. Als intimus en woordvoerder van Bart De Wever is hij op de hoogte van het politieke reilen en zeilen in ons land en kent hij het politieke leven als geen ander. 

Voor leden van Campinia Academica is de toegang gratis en niet-leden betalen een bijdrage van 8 €.